A-junnuille toinen voitto SM-sarjassa ja nousu 4. sijalle!
A-pojatJulkaistu: 12.08.2024 10.39

Maskun Palloseuran A-juniorit lähtivät SM-sarjan kolmanteen otteluun takanaan ikävä vierastappio viime viikolta Espoosta. Sunnuntaina Taponkedolla vastaan asettui hallitseva Suomen mestari Ilves Tampereelta. Sarjan asetelma alkukierrosten jälkeen on kokonaisuudessaan mielenkiintoinen, sillä joukkueiden ottelut ovat menneet täysin ristiin, ja sarjassa on nähty toinen toistaan kiinnostavampia kohtaamisia.

Ottelun alku oli maskulaisittain hyvin synkkä. Jo kolmannella minuutilla Ilveksen nopea hyökkäys eteni vasemmalta oikeaan laitaan, ja sieltä nopeasti maalille, jossa päätään ansiokkaasti käytti Ilveksen Eemil Mäentakanen, joka puski tarkasti taululle lukemat 1-0. Melko pian sekavan alun jälkeen MaPS sai pelistä kiinni, ja loikin useamman paikan tamperelaisten maalille. Hyvin Maskuun asettunut hyökkääjä Casper Kuusto kävi maskulaisittain lähimpänä maalia kolistellen Taponkedon maalin tolppaa. Ensimmäinen jakso ei tarjonnut Taponkedon yleisölle suurempia draamankäänteitä, ja pelin sijasta runsaslukuinen yleisö sai ihastella huippukuntoista kotinurmea.

Pukukoppipuheista sisuuntuneen kotijoukkueen toisen jakson sankariksi nousi tuttuun tapaan joukkueen toinen amerikkalaisvahvistus Carter Eichler. Ensin 50 minuutin kohdalla Frans Kankkusen syöttö tavoittaa Eichlerin, joka pamauttaa pallon vasemmallaan kauniisti maalin yläkulmaan. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin sama duo löytää jälleen toisensa, ja tällä kertaa Eichlerin oikean jalan kanuuna painuu Ilveksen verkkoon. MaPS:n SM-sarjan kaikki kolme maalia ovat syntyneet Eichlerin tekemänä ja Kankkusen syöttämänä.

Ottelun viimeinen 20 minuuttia oli yhtä vihreävalkoisten puolustustaistelua. Vaikka Carter Eichler lähenteli vielä hattutemppua, joutui MaPS vetäytymään puolustuskannalle. Urheasti taistelleet maskulaiset eivät voineet välttyä krampeilta, mutta yhtenäisenä joukkueena vihreävalkoinen ryhmä sai lopulta päätösvihellyksen soidessa nostaa vapautuneesti kädet ilmaan kohti Taponkedon synkkää taivasta juhlien voittoa.

"Mielestäni on upeaa, miten A-poikien hyvä menestys sarjassa tuo yhteen maskulaisia. Kentän laidalla ihmiset elävät upeasti mukana, ja osoittavat kannustusta ja arvostusta joukkueelle. Se on mielestäni tärkeä piirre, jota ei kaikissa paikoissa nähdä", toteaa A-junioreiden joukkueenjohtaja Rene Ahonen, samalla kiitellen Taponkedon runsaslukuista yleisöä.

SM-sarja jatkuu yhden vapaaviikonlopun jälkeen Helsingissä lauantaina 24.8, kun Talin nurmella MaPS pääsee testaamaan suuren ja mahtavan HJK:n pelivireen. Tähän otteluun on luvassa myös fanimatka, josta tiedotetaan alkuviikolla lisää, pysy kuulolla!