Neste K Riviera -turnaus pelataan lauantaina Taponkedolla
P12Julkaistu: 01.09.2022 17.34

Neste K Riviera -turnaus pelataan lauantaina Taponkedolla

Neste K Riviera-turnaukseen on enää kaksi päivää aikaa ja turnausjärjestelyissä viimeistellään jo pistettä iin päälle.

Tämän vuoden turnauksessa on tarjolla sekä 2012 että 2014 syntyneiden kilpa- ja haastesarjat. Joukkueita on päivän aikana Taponkedon KHT:lla ja hallissa tulessa 14 joukkuetta 2012-ikäluokassa sekä 12 joukkuetta kaksi vuotta nuoremmissa.

2012-sarjoissa lähialueen joukkueet saavat vieraita Hämeestä ja Satakunnasta

2012 kilpasarjassa isäntäjoukkue MaPS saa vastaansa sarjamuotoisena pelattavassa turnauksessa tutut lähialueen joukkueet RaiFun, LiePan ja TuNL:n kaksi joukkuetta. Kuudentena joukkueena Maskuun saapuu Tampereelta West, joka on matkassa 2013 syntyneillä pelaajilla.

Ennakkoon ajateltuna sarja tulee olemaan tasainen, Turun alueen joukkueet ovat piirisarjan peleissä pelanneet välillä mukavasti ristiin ja yllätyksiäkin voi hyvinkin olla luvassa.

Kotijoukkue MaPS lähtee lauantaihin ilman kahta vakiopelaajaansa ja lisäksi flunssa-aalto aiheuttaa epävarmuutta vielä turnausaamuun asti. Kotikentällä taistelutahto on kuitenkin aina korkealla, joten taistelu pisteistä tulee olemaan varmasti kovaa.

Sarjan loppujärjestykseen vaikuttaa paljon, minkälaisilla kokoonpanoilla joukkueet pääsevät mukaan. Erityisellä mielenkiinnolla odotamme Tampereen Westin panosta lauantaina. Joukkue on koottu 2013 syntyneistä lupaavista alueen pelaajista – luvassa toivottavasti siis wanhaa kunnon Turku vs. Tampere -henkistä otatusta.

2012 haastesarjassa MaPS saa tämän hetken tilanteessa 15 pelaajaa mukaan peleihin, eli vaihtopenkiltä pitäisi koko ajan löytyä tuoretta energiaa. Energiaa ja peli-intoa varmasti tarvitaankin, sillä haastesarja pelataan alkusarjan osalta kahdessa lohkossa aamuyhdeksästä alkaen ja pelit huipentuvat sarjan osalta pudotuspeleihin iltapäivällä.

A-lohkossa pelaavat MaPS:n lisäksi RaiFu, FC Rauma ja TP-49 Toijalasta. B-lohkossa finaalipaikkaa hakevat 2013 syntyneiden MaPS, rakas naapuriseura Ruskon Pallo, KaaNa ja TPS Haaste.

Molemmat 2012-sarjat pelaavat pelinsä ulkona, Taponkedon KHT:llä. Haastesarja avaa turnauksen klo 9.00 alkaen ja viimeiset ottelut pelataan klo 17.00 alkaen.

2014-sarjat uutuutena mukaan Neste K Riviera-turnaukseen

Tälle vuodelle turnausta lähdetiin laajentamaan viimevuotisten kokemusten perusteella ja päätettiin tarjota 5v5-turnauspäivä 2014-syntyneiden kilpa- ja haastejoukkueille.

Sarjat saivatkin varsin paljon kiinnostusta ja maksimimäärä joukkueita oli koossa varsin nopeasti. Tämän ikäluokan pelit pelataan Taponkedon hallissa, joka tulee varmasti raikumaan iloisista pelaamisen ja kannustuksen äänistä koko päivän! Hallissa pelit avataan myös klo 9.00 alkaen ja ottelut jatkuvat pitkälle iltapäivään viimeisten otteluiden alkaessa klo 16.00.

2014 kilpasarjassa paikallinen MaPS P14 saa vastansa kaksi Turun Nappulaliigan joukkuetta, RaiFun ja Pallo-Iirot Raumalta. Sarjan kuudentena joukkueena halliin astelee sarjan kolmas turkulaisjoukkue TuKV. Päivä tulee olemaan varmasti jännittäviä pelejä täynnä ja mielenkiintoista nähdä kruunataanko mestariksi Turun alueen joukkue vai matkaavatko mestaruusmitalit Raumalla Iirojen mukana.

2014 haastesarjassa osallistuvat joukkueet ovat samoista seuroista kuin kilpasarjassakin. Ainoana poikkeuksena Nappulaliigalla on sarjassa vain yksi joukkue ja kuudentena joukkueena Taponkedon hallin uusitulle kentälle joukkueensa juoksuttaa KaaNa.

Tämän ikäluokan ottelut pelataan tosiaan 5v5-muodossa ja siksi luvassa onkin varmasti paljon vauhtia, taitoa ja vaaralisia tilanteita – kannattaa poiketa halliin katsomaan pelejä!

MaPS-kasvatti Kasper Hämäläinen vierailee Taponkedolla

Yli 60 A-maaottelun MaPS-kasvatti Kasper Hämäläinen on lupautunut Neste K Riviera-turnauksen suojelijaksi ja turnauksen päätteeksi joukkueiden Fair Play-pelaajille jaetaankin Kasper Hämäläinen-palkinnot. Kasper itse vierailee Taponkedolla kertomassa kuulumisiaan ja jakamassa nimikirjoituksia klo 9.30-10.15. Kannattaa tulla kuulemaan Kappen kuulumiset heti aamupäivällä!

Koko turnauspäivän ajan tarjolla on hyvin runsaat ja monipuoliset kahvio-/grillitarjonnat sekä hallissa että KHT:n kentän laidalla. KHT:n laidalta löytyvät myös superarpajaiset joissa jokainen arpa voittaa – onnekkaimmille luvassa erittäin hyviä palkintoja! Pallotutkaa on oheisohjelmana tarjolla ja löytyypä paikalta myös Rassu-poni, joka ratsastuttaa perheen pienimpiä klo 10-14 välisenä aikana.

Vauhdikkaita ja jännitäviä futispelejä, runsasta oheisohjelmaa ja maukkaita herkkuja tarjolla siis koko lauantai-päivän aamusta alkuiltaan – kannattaa ehdottomasti poiketa Taponkedolle katsomaan junnufutista!