MaPSin Nessi Markkula 05-Helmariturnaukseen!
20.7.2020 8:35 Uutiset / T04-06

Nessi Markkula (MaPS T04-06)

Nessi Markkula Helmariturnaukseen!

Nessi näytti helmaritapahtumissa kyntensä jo syksyllä, mutta niin kuin tiedetään - siinä kohtaa se työnteko oikeastaan vasta alkaa! Nessi treenasi hyvällä sykkeellä koko syksyn ja talven (niin fysiikkaa kuin pallollista) ja parhaiten kehityksen pääsi näkemään aina poikia vastaan pelatessa! Alkuvuodesta Nessille (+ Jenny Suonpää ja myöhemmin myös Johanna Eura) rakennettiin yhteistyö TPS:n kanssa, jotta saatiin ensinnäkin treenimääriä viikkoon lisää ja tällä hetkellä Nessi pelaakin oman joukkueen sarjan (T15 Ykkönen) lisäksi TPS:n mukana myös Etelä-Lännen pelejä. Helmaritapahtumia oli n.kuukauden välein vuoden mittaan ja itse asiassa meidän 04-06 joukkueesta jokainen 05-tyttö pääsi ainakin yhteen tapahtumaan osallistumaan. Koko homma tuntui etenevän oikeinkin mallikkaasti tänä vuonna ja saatiin aluevalmentajien ja TPS:n valmennuksen kanssa hyvin tehtyä yhteistyötä palautekanavien kanssa ja helmaritapahtumien teemat saatiin tuotua omiin treeneihin mukaan. Sitten tuli poikkeusolot.

Kun helmaritapahtumien peruutusilmoituksia alkoi tulla - pettymys oli hetkellisesti aika kovaakin. MaPS T04-06 joukkueen kapteeni Nessi Markkula teki kuitenkin koko poikkeusoloajan sovitut omatoimitreenit tunnollisesti! Ilman tuota työntekoa – helmaripaikka olisi mitä luultavimmin jäänyt haaveeksi.

Kun rajoituksia vapautettiin ja päästiin treenaamaan ensin ilman kontaktia ja sen jälkeen piakkoin normaalisti – oli huomattavissa, että töitä on edessä. Korona-aikojen keskellä monetkin pelaajat tottuivat ns.mukavuusalueeseen ja liikkeiden terävyys, tahtotila ja täydet juoksut olivat hiukan kadoksissa. Tämä siis ehdottomasti täysin luonnollista ja tapahtui varmasti suurimmalle osalle pelureista rajoitusten aikana!

Kun Helmarikuviot alkoivat selkenemään ja palautekanavat taas avautuivat – saatiin pidettyä hyviä keskusteluja ja käytyä läpi sitä, että nyt joko herätään ja tahdotaan taas – tai mahdollisuus menee ohi.

Järjestettiin myös MaPSin valmennuspäällikön Rami Laaksosen kanssa niin, että omien treenien sekä TPS:n aamu ja perustreenien päälle Nessillä ja muilla tytöillä on mahdollisuus treenata MaPSin poikien (B-C-ikäluokka ) ja välillä jopa A-junnujen kanssa. Tällä saatiin nopeasti lisää tehoja ja ehkä jopa ennenkaikkea sitä röyhkeyttä ja kovuutta lisää, joka Nessin kohdalla selkeästi paranee vastustajan tason myötä! Ei muuten ole itsestäänselvyys, että jokainen tyttö lähtisi noihin treeneihin mukaan! Pioneerin lailla hän kumminkin on tähän mennessä jo saanut muutkin kehitystä hakevat pelikaverit näihinkin treeneihin mukaan (Johanna Eura ja Laura Markula).

Koko tämä vuosi on tuonut niin valtavan määrän oppia tyttöfutispuolelle Maskuun, niin valmentajille kuin pelaajillekin! Yhteistyön arvo eri joukkueiden ja tahojen kanssa, silmien avautuminen omien sarjojen ulkopuolelle katsoessa, yksittäisten pelaajien kehitykset kun heille niihin avaimet annetaan! Huikeaa!

Nessin kova duuni, nöyryys, luonteenlujuus ja pitkäjänteisyys toi hänelle nyt ansaitun palkinnon ja upean tilaisuuden päästä ensinnäkin kokemaan tuo turnaus, saamaan ensiluokkaista valmennusta videoklippeineen ja huippuolosuhteineen sekä näyttämään sen, kuinka potentiaalinen peluri hän on!

Nessi ei todellakaan ole ainut MaPSin tyttöpuolella, joilla kehitys on ollut silmiinpistävää! Esimerkiksi T04-06 joukkueessa on potentiaalia vaikka mihin, sekä nuoremmista ikäluokista pongahtaa koko ajan kovia harppauksia ottavia tyttöjä! Suunta on MaPSissa hyvä!

Onnittelut Nessille jo tästä saavutuksesta ja huimat tsempit jatkoon! Työnteko on vasta alkanut, mutta kaikki ovet ovat auki!

Valmennus kiittää tässä kohtaa myös pelaajan vanhempia, jotka ovat erittäin kunnioitettavasti kuskanneet, tukeneet ja kannustaneet ja olleet sopivin määrin äänessä ja välillä tarvittaessa vain hiljaa eli kuunnelleet. Taitolaji!

Kiitos myös valmennuspäällikkö Rami Laaksoselle, joka on käyttänyt huiman määrän työtunteja näiden kaikkien yhteistyökuvioiden järjestämisessä ja ylläpidossa ja ollut isossa roolissa tyttöfutiksen kehittämisessä Maskun päässä.

Viimeisin, luultavimmin tärkein kiitos Nessin joukkueelle eli pelikavereille! Yksikään peluri ei kasva tällä tavalla ilman turvallista ja kannustavaa ympäristöä! Upeita nuoria, upeita ystäviä! <3

/T04-06 Valmennus


   
Lisää uutisia
Maskun Palloseura ry
Kategoriat