MaPS T12 turnausreissulla Lahdessa
Julkaistu: 08.08.2021 23.50

MaPS T12 turnausreissulla Lahdessa

MASTOCUP 6-8.8.2021, Lahti

Maskun Palloseuran 2012 syntyneet tytöt päättivät viime vuonna, että tänä kesänä me lähdemme johonkin pienelle turnausreissulle, jossa olisi uusia vastustajia. Ainut, joka tämän reissun voisi estää olisi viime kaudella tutuksi tullut Korona. Siitä se sitten lähti. Valmennus pohti vaihtoehtoja. Kuinka pitkälle uskalletaan lähteä? Kuinka isoon turnaukseen? Uskalletaanko varovasti ehdottaa yhden yön reissua vai olisiko joku pvän reissu parempi? Noo, lopulta päädyttiin Lahteen ja kahden yön reissuun. Hieman enemmän, kun ensin ajateltiin, mutta ei kaduta sitten yhtään.
Reissu aloitettiin perjantaina kokoontumalla KHT parkkiksella klo.12. Siitä pakkauduttiin autoihin, heipat vanhemmille ja nokat kohti Lahtea. KAJO- apinamme sai etupenkki paikan ja valehtelematta muutaman katseen liikennevaloissa. Me menimme Lahteen yhden pysähdyksen taktiikalla, ja se pysäkki oli Forssan ABC. Siellä söimme eväitä ja pidimme vessa tauot sekä vähän shoppailuja, koska hyvät alet ;)

Lahteen saavuimme kolmen jälkeen, ja perillä meitä odotti ennakkoon tilattu lämmin ruoka. Tämän jälkeen napattiin mökit (4kpl) haltuun. Valitettavasti reissun eka vastoinkäyminen tuli jo ennen lähtöä, sillä kaksi huippu huoltajaamme sekä joukkueen yksi kärjistä joutui jäämään kotiin parantelemaan vointiaan. Tämä harmitti meitä jokaista, ihan jokaista, mutta näille ei vaan voi mitään. Onneksemme meidän kolmas huoltaja Jaana oli mukana, sillä huoltoa todellakin tarvittiin. Näin ollen meille jäi yksi mökki tyhjäksi, mutta onneksi sillekin löytyi lopulta käyttöä. Perjantaina meidän pääasiallinen ideamme oli viettää aikaa joukkueena sekä nostaa jo hyvää joukkue henkeämme entisestään. Tässä onnistuimme varmasti oikein hyvin. Ulkoilua yhdessä, uimassa oloa sekä illan päätteeksi vielä kokoonnuimme yhdelle mökille miettimään tulevaa turnausta. Unen saanti ei ollut ihan jokaisessa mökissä helpoin homma, koska ”meillä on energiaa, täällä on kuuma, ei väsytä” tms. Hyvin se uni kuitenkin tavoitti kaikki 14 tyttöä. Huhujen mukaan kaikki aikuiset eivät nukkuneet ihan parhaalla tavalla, sillä jokainen narahdus sai hyppäämään pystyyn ja katsomaan ettei kukaan putoa portaista, kävele unissaan tai muuten ole hukassa.

Lauantai aamu koitti, herätyskellot soivat ja tytöt olivat hyvinkin nopeasti valmiina lähtöön sekä pelaamaan. Täysillä ja kovaa. Hieman ehkä valmennusta jännitti, että miten mahtaa käydä. Olimme siis turnauksessa pelaamassa ensimmäisiä virallisia 8v8 pelejä ja vuotta vanhemmat olisivat vastassa eli 2011 syntyneiden sarjassa. Tavoite oli kuitenkin lähteä hakemaan uusia vastustajia, kovia pelejä ja harjoitusta tulevaan. Nämä kaikki toteutuivat eli ihan oikea setti valittiin.

Ensimmäinen peli oli klo.11.20 ja vastaan asettui KuPS. Pelin alussa oli hiukan kankeaa menoa, mutta äkkiä se asettui. Kannustusjoukkojakin oli saapunut meille. Lippuja liehui katsomossa (ihan oikeesti) ja näytettiin vastustajille, millainen porukka me ollaan ja millaiset taustajoukot meillä on. Peli oli tasaista vääntöä, kunnes meidän kärki pääsi yksin puolen kentän jälkeen pujottelemalla ja taistelemalla vastustajan maalille ja pallo maaliin. Juhlittiin jo maalia, mutta mitä. Miksei pallo mene keskelle. No, tuomarin mielestä se oli paitsio. Syytä sille ei kukaan tiedä, VARia ei ole ja tuomari ei enää muistanut miksi. Ei mtn, häntä pystyyn ja tytöille tsemppi päälle. Taistelu jatkuikin hyvin ja tasaisena, mutta valitettavasti KuPS pääsi tekemään sen yhden maalin. Maalin, joka ratkaisi pelin eli peli päättyi meidän häviöön 1-0. Kiitos kuitenkin vastustajalle siististä ja reilusta pelistä. Hylättymaali harmitti onneksi enemmän valmennusta kuin pelaajia.

Toinen peli oli klo.13.40 Ilvestä vastaan. Siirryimme tässä kohtaan pelaamaan turnauksemme ”pääareenalle” eli Radiomäkeen. Alusta oli meille Maskussa pelaaville hieman vieraampi, sillä pääsimme aidolle nurmelle. Sää oli vaihtunut heikoksi. Tuuli oli niin kovaa, että meidän telttakin piti sitoa liinoilla kiinni areenan aitoihin, ettei saatu sanoa sille hyvästejä. Vettäkin alkoi satelemaan pienesti, mutta onneksemme meillä oli suoja. Ei muuta, kun pullot kainaloon ja kohti vaihtopenkkiä. Peli oli alusta asti todella kovaa ja tässä huomattiin, miten vuotta vanhemmat pelaavat jo aika fyysistä peliä. No, onneksi mekin jo vähän osataan eikä ihan heittopusseiksi jääty. Peli sisälsi monta hyvää kaksin kamppailua pakeilta sekä hyökkäykseltä, taistelua ja yritystä saada pallo tolppien väliin. Ne jäivät kuitenkin tässäkin pelissä meiltä nollaan ja Ilves pääsi laittamaan pallon neljästi meidän verkkoihin. Eli peli loppui Ilveksen 4-0 voittoon ja meillä maalihanat yhä avaamatta. Lopputuloksesta huolimatta todella hyvä peli tytöiltä niin pakeilta, maalivahdilta kuin hyökkäykseltäkin.

Toisen pelin jälkeen menimme syömään jälleen mökkikyläämme lounasta, jonka tilasimme myös ennakkoon. Tällä kertaa ruokana oli kaikkien lasten herkkua eli spagettia ja jauhelihakastiketta. Ruokailumme aikana sade oli yltynyt, ja nyt satoi jo kaatamalla. Seuraava peli pelattaisiin siis kaatosateessa. Tyttöjen mielestä ihan parasta. Sateessa on niin kiva pelata ja ei tule niin kuuma. Me aikuiset ehkä mietimme hiukan eri kantilta, sillä että missä me nämä kaikki kamat saadaan kuivaksi. No, kello lähestyi kuutta ja päivän kolmatta peliä. Sade vain yltyi ja Radiomäessä tuuli entistä kovempaa. Pilli soi ja peli alkoi, vastassa Sibbo Vargarna. Täysin uusi tuttavuus tämäkin. Peli oli fyysisesti vielä kovempi, mitä ensimmäinen. Muistutti välillä ehkä jotain muuta lajia kuin jalkapalloa. Se ei meitä haitannut, sillä meidän tytöt olivat ihan liekeissä ja maalivahtikin teki hyviä torjuntoja. Käytettyjen kylmäpussien määrä sekä kahden pelaajan kanto pois kentältä kertonee paljon. Lopputulos 0-0, ja yhä maalihanat avaamatta vaikka yritystä oli. Meidän tytöt ovat kyllä siitä ihmeellisiä, että he pelaavat aina kaatosateessa parasta mahdollista futista, vaikka vastassa olisi ketä eli me toivotaan kaatosateita aina meidän peleihin.Ensimmäisen päivän pelit olivat tässä. Maalihanat avaamatta, mutta monta kokemusta ja taistelua rikkaampana. Pelistä lähdimme suoraan omille mökeille suihkuun, saunaan sekä pukemaan lämmintä. Tämän jälkeen oli tiedossa yhteistä illan viettoa. Grillausta, hauskanpitoa, herkkuja ja leffaa. Sitä tärkeintä eli yhdessä oloa ja valmistautumista toiseen turnauspäivään. Unikin tuli huomattavasti nopeammin tytöillä joka mökissä, kun ensimmäisenä iltana.

Koitti sunnuntai aamu ja tiedossa kiireinen aamu, sillä pelien välissä täytyisi ehtiä luovuttamaan mökit sekä syömään. Ei kuitenkaan valmennuksen mielestä tarpeeksi kiireinen, sillä pari autoa lähti etsimään jo valmiiksi Litmasen patsasta. Ensimmäinen peli pelattiin hieman synkässä säässä, mutta ei kuitenkaan satanut vettä. Ensimmäinen vastustaja oli FC Kuusysi klo.9.35. Hieman jännitti, onko tyttöjen silmät auki näin aikaisin. Turhaan jännitettiin. Meidän tytöt oli liekeissä ja maalihanatkin päästiin avaamaan. Monta taistelua jouduttiin tekemään ennen kuin ensimmäinen upposi vastustajan tolppien väliin, mutta sitäkin paremmalta se tuntui. Nyt niitä haluttiin lisää, ja tulikin myös toinen onnistuminen. Molemmissa maaleissa eri tekijä. Toki myös FC Kuusysi sai onnistumisen, mutta ei onneksi enemmän tai yhtä monta kuin me eli voittotili avattu. Peli päättyi meidän voittoomme 2-1. Hienoa tytöt! Tämän pelin jälkeen kiireellä kohti mökkejä, ja ruokaa tytöille mökissä sekä siivous puuhia. Ei niin kivaa, mutta tytöt suoriutuivat tästäkin koitoksesta erinomaisesti. Avaimet olivat respassa 11.53 eli ehdittiin. Hyvä me! Kohti toista peliä ja vastassa FC Nokia. Sää oli edelleen synkkä, mutta vielä ei satanut. Kaukana se ei tosin ollut. Peli oli jälleen hyviä vääntöjä täynnä puolin ja toisin, mutta maalihanat jäivät tässäkin pelissä avaamatta. Onneksi ei vain meillä, joten lopputulos 0-0. Tämän pelin jälkeen suuntasimme syömään ja joukkueena Litmasen patsaalle. Olihan se ikuistettava, koska Lahteen asti oli tultu.

Tämän päivän kolmas ja viimeinen peli oli PK-35 joukkuetta vastaan. Valmennus muisti pelin alkavan 15.35, mutta sehän alkoikin jo 15.25. Hups! Hyvin ehdittiin kuitenkin, vaikka alkulämpö otettiinkin hieman eri tyylillä eli juosten moikkaamaan Litmasta. Viimeiset nappikset ja teipit saatiin jalkoihin, kun tuomari jo vihelsi pilliä. Se ei onneksi haitannut meitä vaan tytöt olivat alusta asti liekeissä, ja paine oli oikealla puoliskolla. Lopulta myös saatiin pallo vastustajan maaliin, kun peliä oli jäljellä enää 3minuuttia. Hyvä me, voitto tuli! Eli hyvillä mielin kohti kotia. Koko turnauksen maalisuhde oli 6 päästettyä ja 3tehtyä.

Turnausreissu oli todella onnistunut ja varmasti jäi niin tytöille kuin toimihenkilöille sekä kannustamaan tulleille vanhemmille mieleen. Tämä oli meidän ensimmäinen yön yli turnaus, mutta ei todellakaan viimeinen. Meillä on niin hyvä porukka, että näitä tulee varmasti lisää. Ja hei, meidän tytöille riittää että yksi aikuinen pysähtyy, niin jono on perässä ennen kuin huomammekaan ja loppureissusta tuli opittua sekin, mitä meinaa luku ;) Kajokin sai paljon kehuja sekä jaksoi reissun hienosti, ja istui jopa kaatosateessa meidän vaihtoaitiossa uskollisesti kannustaen.

Kiitos tytöt ja toimihenkilöt. Sekä kiitos vanhemmille, että luotitte meihin ja päästitte tytöt meidän kanssa reissuun.