Keväällä nousu T18 Kolmosesta Kakkoseen, syksyllä Kakkosessa sijalle 2! Hienoa MaPS T18!
Julkaistu: 30.09.2021 19.56

Keväällä nousu T18 Kolmosesta Kakkoseen, syksyllä Kakkosessa sijalle 2! Hienoa MaPS T18!

Pieni hehkutus tähän väliin ennen kauden virallista päättämistä. :)

Viralliset pelit on siis jo pelattu ja tulos on huikeampi, kuin alkuun ajateltiin. Kevään nousun ja sitä edeltävien ns. pakkovoittojen jälkeen tyttöjen tavoite oli syksyllä säilyttää Kakkosen sarjapaikka. Alun sählingin jälkeen kuitenkin huomattiin, että pärjätään paremmin kuin hyvin ja loppusijoitukseen saa nyt olla todella tyytyväinen. Nousua Ykköseen ei oltaisi voitukaan vastaanottaa (yj kuviot), mutta ensi kaudella tilanne voi olla taas eri!

Kausisuunnitelmassa oli alunperin tavoitteet eri osa-alueisiin ja palaan niihin vielä, kun kirjoitan erikseen stoorin koko tästä vuodesta.

Palataan kuitenkin nyt viimeiseen peliin PaiHaa vastaan, joka voitettiin komeasti kotikentällä numeroin 2-0. Nostoille on aina paikkansa ja tuntuu joka kerta hienolta, kun pääsee pelaajia erikseen nostamaan jalustalle!

Joukkueen fiilarit olivat jo pelin alussa todella iloiset ja tekeminen oli todella hyvää alkulämmöistä saakka. Lisää mahtavaa fiilistä saatiin koko porukalle, kun juhlittiin Ilonan huimaa koko kauden kestänyttä reenimoraalia avauspaikalla! Aito ilo toisen puolesta on kaunista katsottavaa! Ja kyllä oli pelaaminen myös avauspaikan arvoista! Kova reenaaminen ei mene ikinä hukkaan!

Meillä oli lisäpanoksena pelissä joukkueen sisäisesti jaettavat palkinnot kolmesta eri asiasta. "Pelin duunari", "peliä eniten omalla tekemisellään edistävä pelaaja" ja "joukkueeseen eniten henkisesti vaikuttava pelaaja". Näiden selittämiseen menikin hetki, mutta kun sitten pelin edetessä piti alkaa näitä pelaajia päättämään - oli valmennuksella paljon mietittävää. Peli oli meinaan upea! Pelattiin hyvin, mutta se ei ollut suurin syy ylpeyteen. Hienointa oli se, että joukkue päätti itse miten kentällä pelataan! Kenttä ja vaihtopenkki oli täynnä noiden palkintojen kuvauksiin osuvia pelaajia.

Jos tempo laski, joku heräsi ja vaati nostoa. Jos oma lähellä oleva oma pelaaja ei tehnyt duunia - toinen herätti. Jos joku teki duunia, muttei ehkä juuri silloin saanut onnistumista - muut tsemppasi.

Valmennus vain kuiski keskenään, että nyt pitää olla hiljaa ja nauttia :). No kehuttiin toki, mutta muuten pyrittiin olemaan puuttumatta!

Rehellisyyden nimissä meillä oli takana monet kymmenet treenit, missä olimme ottaneet moneen kertaan valmennuksen ja pelaajien välillä yhteen treenitekemisen laadun vuoksi. Joskus näitä jäätiin setvimään vielä treenien jälkeenkin. Kuuluu asiaan toki, mutta ehkä juuri tuosta syystä tuo peli tuntui uskomattoman hienolta! Siihen kulminoitui joka ikisen rankan keskustelun tärkeys ja valmentajatkin saivat näistä sen vahvistuksen siihen, että ei se vaatiminen ja puuttuminen ole ilkeää tai turhanpäiväistä - nuo asiat vain ottavat aikansa. Ja luultavasti vielä moneen kertaan ;) ..

Pakko mainita erikseen, että yksi niistä, kenen kanssa vahviten oltiin usein napit vastakkain - nappasi tästä pelistä palkinnon.

Isoja onnistumisia, PALJON suurempia kuin yksikään voitto tai sarjasijoitus.

Ei meidän treenitekeminen vieläkään upeaa ole, mutta tiedetään hyvin mihin pystytään, kun halutaan! Suunta on hyvä!

Palkinnot tästä pelistä menivät siis :

Aino Eloluoto (vas): Peliä eniten omalla tekemisellään edistävä pelaaja

Laura Markula ja Olivia Oikarinen (jaettu palkinto): Joukkueeseen eniten henkisesti vaikuttavat pelaajat

Anni Vina (07) : Pelin duunari

Lisäerityisnosto! Maalivahti Pilvi Junnilalta upea ja itsevarma toinen puoliaika! Hienoa! Etenkin yksi rohkea vastaantulo jäi mieleen, koska se selkeästi toi peliin jopa lisää vauhtia ja tahtoa! Isoja tekoja.

Hienoa tytöt! <3

Yhtä kauden teemaa halutaan vielä hioa kuntoon pian tulevalla harkkapelillä, mutta sen jälkeen lähdetäänkin viettämään päättäjäisiä ja pientä breikkiä! Kirjoitetaan päättäreiden jälkeen sitten vuodesta hieman lisää!

Hyvää syksyä kaikille ja kiitokset meidän peleissä käyneille katsojille!

Muut kiitokset ja hehkutukset sitten seuraavassa kirjoituksessa!

/T18 Valmennus