Masto Cup turnauksesta pronssia
Julkaistu: 10.08.2021 22.51

Masto Cup turnauksesta pronssia

SPL taso II turnaus pelattiin viikonloppuna Pajulahdessa. Lähdimme sinne koko joukkueen voimin ja yhtenä turnauksen valmennuksen asettamasta neljästä teemasta olikin juuri joukkueen yhteishengen vahvistaminen. Muut teemat olivat pelimuodostelman säilyttäminen sekä itseluottamus ja uusien pelipaikkojen kokeilu.

Yhteensä tytöt saivat pelata kolmen päivän aikana seitsemän ottelua, suurin osa uusia vastustajia vastaan. Lohkopelit päättyivät seuraavasti:

MaPS – FC KTP (Kotka) 4-0

HPS (Helsinki) – MaPS 1-7

STPS (Savonlinna) – MaPS0-2

MaPS – KuPS (Kuopio)1-1

MaPS – HauPa (Haukiputaa) 2-0

FC Honka akatemia (Espoo) – MaPS 2-2

Näillä tuloksilla sijoituimme lohkokakkoseksi ja tytöt pääsivät pronssiotteluun, jossa vastaan tuli Vaasasta WFA/VIFK YJ. Tämä vääntö päättyi meidän 2-0 voittoon ja kotimatkalle lähdettiin pronssimitalit kaulassa.

Turnaus onnistui paremmin kuin hyvin ja jokainen voi olla itsestään ylpeä. Tytöt eivät hävinneet otteluakaan ja taistelivat sisukkaasti taitavia vastustajia vastaan. Hienoa oli sivusta huomata tyttöjen tsemppaavan toisiaan ja puhetta kuului kentällä aiempaa reilusti enemmän. Joku sanoikin, että mehän puhumme jo kuin isommatkin tytöt. Ja tällä ei siis tarkoiteta huonoa kieltä, vaan vanhemmalta ikäluokalta treeneissä opittua äänenkäyttöä. Myös muut turnauksen etukäteen sovitut teemat toteutuivat upeasti ja tästä valmennus erityisen tyytyväinen.

Olosuhteet Pajulahdessa olivat hyvät, saimme pelata sekä komealla nurmella että tekonurmella, asua opiston täyshoidossa ja nauttia hyvästä ruuasta kaiken ollessa kävelymatkan päässä. Järjestelyt toimivat hienosti, suosittelen lämpimästi. Ensimmäistä kertaa myös matkustimme joukkueena bussilla ja tämä loi varmasti myös hyvää fiilistä. Kiitos Tilausliikenne Nyholm turvallisesta matkasta.