A-pojat, A ykkönen

FC Haka-j - MaPS YJ   2 - 4

Vkoski Apia N

P20 Ykkösen pelistä pisteet Maskuun Valkeakoskelta

Maskun A-junnut tekivät voitokkaan vierailun Valkeakoskelle, Apian loistavakuntoiselle nurmikentälle. Lähtökohdat peliin olivat selvät. Kotijoukkue Valkeakosken Haka vie ja Masku tulee perästä. Maskun alku oli juuri ennakon mukainen. Peliä oli pelattu vain kaksi minuuttia, kun Haka siirtyi 1-0 johtoon. Maskun joukkueen kapteeni Benjamin Snapir osoitti jälleen kerran syyn, miksi juuri hän on joukkueen kapteeni. Snapirin positiiviinen energia siirtyi koko joukkueeseen ja Masku otti pelin haltuun yllättävän alun jälkeen. .

Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Lauri Hievanen tasoitti pelin lukuihin 1-1. Ottelu sai aivan uuden alun. Masku piti palloa, liikkutti palloa ja samalla juoksutti vastustajaa. Maalintekopaikkoja ehdittiin jopa tuhlailla muutama, kun 20 minuutin kohdalla Matias Pakarisen kova ja tarkka veto upposi kotijoukkueen maaliin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 2-1 Maskulle. Paahtavassa helteessä käyty peli pakotti pelaajat "suihkuun" puoliajalla. Taisi Valkeakosken vesilaitoksen kylmä vesi olla jäähtynyttä, sillä sen verran kuumana aloitti Masku toisen puoliajan. Lauri Hievanen viimeisteli toisen maalinsa ja lukemat olivat Maskulle 3-1. Haka piti palloa pitkälti toisen puoliajan, mutta Masku taisteli kapteeninsa johdolla. Upean pelin pelannut Antti Nieminen loukkaantui 63 minuutin kohdalla ja kentälle juoksi vasta 16-vuotias Miika Laaksonen. Vikkeläjalkainen pelaaja sotki sopivasti Hakan puolustusta ja maalipaikkoja riitti. Pelin ratkuisuhetki nähtiin 83 minuutin pelin jälkeen, kun Eemeli Heimola viimeisteli 4-1 johtomaalin.

Haka pääsi vielä kaventamaan 2-4 maalilla, mutta Maskun joukkueen peli pysyi kasassa loppuun asti. Arvokas voitto ja kolme pistettä kotiin tuomisena oli hyvä suoritus joukkueelta.

Seuraavan kerran viheriö kutsuu sunnuntaina 5. elokuuta Salossa.

Tilastot
FC Haka-j

2 - 4

(1-2)
20'MaaliPakarinen Matias