7
TOU
16.00
Naiset Edustus, Naisten kolmonen

MaPS - TKT  1 - 1

Masku Taponketo KHT

Naisten edustuksen ensimmäiseen kotipeliin saapui vieraaksi TKT Tampereelta. Joukkueiden väliset kamppailut olivat viime kausina olleet tasaista vääntämistä ja samaa oli syytä odottaa tälläkin kertaa. Molemmilla joukkueilla oli myös tappio alla avauskierrokselta, niin jaossa olleet pisteet olivat entistä halutumpaa tavaraa molemmissa leireissä.

Peli lähti odotetun tasaisesti liikkeelle. Emännät saivat ensimmäisenä menovaihteen silmään ja painetta hyökkäyspäähän. Vieraat kuitenkin löysivät oman vireensä melko nopeasti ja tätä kautta myös heikkoudet kotijoukkueen pelistä. Nopeisiin vastahyökkäyksiin reagoitiin MaPSin keskikentällä ja puolustuksessa heikohkosti ja tämä antoi TKT:lle muutamia vaarallisempia tilanteita pelin alkuun. Lopulta TKT pääsi myös iskemään avausmaalin edellämainitun kaltaisen vastahyökkäyksen päätteeksi kun noin 20 min oli peliä pelattu. MaPS ei alun takaiskusta huolimatta turhia säikähtänyt, vaan lähtivät tasoitusmaalin hakuun kovalla paineella. Etenkin MaPSittarien hyökkäyspään vauhtikoneet Piritta Haapamäki ja Emmiina Varjonen aiheuttivat jatkuvasti harmaita hiuksia TKT:n puolustukselle. Myös keskikentällä ahertanut Tiia Oksanen pääsi muutamaan otteeseen lähes avoimille maalipaikoille, mutta niin vain sai TKT:n maalivahti tai puolustus jostain raajan tai pari revittyä pallon ja maalin väliin. Tauolle siis lukemissa 0-1.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena vääntämisenä aina viimeiselle vartille asti, jolloin emännät lisäsivät vielä painetta ja jalkoja hyökkäyspäähän. Lopulta paine tuotti tulosta ja vieraiden puolustus joutui rikkomaan Haapamäkeä rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin pilkulle kun pelikellossa oli reilu 80 min täynnä. Pallon taakse asteli, ehkä osalle jopa yllättäen, vahvan pelin keskikentällä ja puolustuksessa pelannut Emilia Salahetdin. Salahetdin lunasti luottamuksen pistämällä pallon verkkoon ja piti vielä kotijoukkueen toiveet täydestä pistepotista elossa. TKT onnistui kuitenkin vielä nollaamaan MaPSin loppukirin ja luomaan pari omaakin paikkaa, joten pisteet pistettiin lopulta jakoon. Loppulukemat siis 1-1 (0-1).

MaPSin kokoonpanossa mukana olivat: Veera Helenius, Hillary Forsblom, Noora Takkinen, Helena Sund, Janette Uusitalo, Emilia Salahetdin, Tiia Oksanen, Heli Kauppinen, Sanna Bang, Emmiina Varjonen, Piritta Haapamäki, Jasmin Rinkinen, Heidi Helenius, Anni Hujala, Taru Heikkilä ja Pauliina Mäkinen

Tilastot

1 - 1

TKT
(0-0)
82'MaaliSalahetdin Emilia

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista